implant dentar Bucuresti
Implantologia

Cand un dinte este foarte distrus si nu poate fi refacut sau daca imbolnavirea lui provoaca complicatii, atunci trebuie extras. Inlocuirea dintelui se poate face cu o punte dentara sau cu un implant. Implantul dentar este singura solutie de tratament care inlocuieste unul sau mai multi dinti lipsa. Acestea sunt confectionate din titan sau zirconiu, si sunt biocompatibile cu organismul.

Procedura de inserare a implantului este formata din doua etape:

  • Chirurgicala : inserarea implantului, implantul ;
  • Protetica : suprastructura implantului, bont protetic, coroana dentara.

Implantul – susurbul se insereaza in osul pacientului avand dimensiunea si forma conform masuratorilor efectuate de medicul radiolog prin tomografia computerizata.

Bontul protetic este o componenta importanta confectionat din acelasi material ca implantul si care se insurubeaza in implant.

Coroana dentara trebuie sa fie realizata din material cu structura rezistenta fie din Zirconiu fie din metal. Ulterior se adauga ceramica care da forma finala a dintelui.


Pentru inserarea unui implant poate sa fie necesar efectuarea unor interventii chirurgicale:

  • Aditie de os sau grefa de os in cazul in care pacientul a pierdut din osul natural fie postextractional fie prin retractie osoasa
  • Sinus Lift (ridicarea sinusurilor) are ca scop cresterea cantitatii de os in zona sinusurilor (a molarilor si premolarilor), deoarece sinusul este coborat sau marit iar osul alveolar ramas nu are dimensiunea necesara pentru a sustine implanturi dentare. Exista mai multe cauze care pot provoca coborarea sau marirea sinusurilor maxilare printre care: edentatii vechi (extractii), inflamatii la nivelul sinusurilor maxilare, traumatisme, anomalii dentare (lipsa din nastere a dintilor la acest nivel).
implantologie Bucuresti