Ordodontia SI ORTOPEDIA DENTO FACIALA

Zambetul este partea cea mai expresiva a fetei. Ortodontie se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul malocluziilor, alinierea si indreptarea dintilor, dar mai ales incadrarea armonioasa a acestora pe bazele osoase ale maxilarelor.

In afara de prejudiciul adus esteticii, malocluziile dentare determina aparitia unor afectiuni ale parodontiului, explicate prin suprasolicitarea sau absenta solicitarilor pe anumite grupuri de dinti. De exemplu, daca pacientul nu musca pe o parte din dinti acestia vor fi privati de stimularile fiziologice din timpul masticatiei, ceea ce duce, in timp, la acumularea de placa bacteriana si tartru, urmate de carii si probleme gingivale si afectiuni parodontale profunde. De asemenea, prin lipsa contactelor dintre dintii antagonisti, masticatiei nu mai este eficientaiar din aceasta cauza ne putem confrunta, in timp, cu afectiuni digestive.

Intr-o societate in care imaginea conteaza si este cartea noastra de vizita, cautam cele mai bune solutii de a ne crea o imagine perfecta. Varsta cea mai potrivita pentru a merge la ortodont este 7-9 ani. La aceasta varsta, oasele maxilare cresc mai repede si sunt mai elastice, de aceea , indreptarea lor si a pozitiei dintilor, se realizeaza mai usor. Dar puteti beneficia de tratament ortodontic la orice varsta. Trebuie sa retineti insa ca la varsta adulta tratamentul dureaza mai mult, datorita faptului ca oasele maxilare nu mai au elasticitatea din copilarie.

Exista mai multe tipuri de aparate, Fixe si Mobile. in functie particularitatea fiecarui caz, medical Ortodont decide ce fel de aparat este efficient.ca si in restul tratamentelor Stomatologice, Ortodontia se bucura de avansarea tehnologiei.


In Clinica noastra puteti sa va bucurat de cele mai performante si inovativa aparate dentare cum ar fi:

  • INVISALIGN: Invisalign este un tratament ortodontic de ultima generaţie inventat în Statele Unite, ce consta într-un şir de aparate transparente, mobile şi eficiente pentru a trata aproape orice malpoziţie de dinţi, fără a avea vreo componentă metalică (bracketi, arcuri, etc). Faţă de alte tipuri de aparate convenţionale, avantajul Invisalign este că nu afectează viaţa socială, fiind complet  invizibil, uşor de igienizat şi foarte comod de purtat.
  • aparat dentar Bucuresti
  • INCOGNITO: După cum sugerează și numele, aparatul dentar Incognito se axează pe caracteristica nedetectabilă, fiind montat pe partea din spate a dinților. În plus, acesta este realizat cu ajutorul tehnologiei computerizate, putând fi personalizat pentru fiecare pacient în parte.
  • aparat dentar Pipera